4 aug. 2011

Mediumul Carlos Mirabelli


Carlos Mirabelli s-a nascut la 2 ianuarie 1889, din parinti itralieni in localitatea Botucatu in statul Sao Paolo. Inca de tanar el se intereseaza de religie, si spera sa intre in serviciul bisericii catolice romane; cum aspiratiile sale nu se pot realiza lucreaza la o intreprindere comerciala in Rio de Janeiro. Insa evenimente stranii incep sa se produca in prezenta unui om si in scurt timp toate i-au fost atribuite lui Carlos Mirabelli. Multi il gaseau un om simpatic datorita taliei mici si ochilor de culoare azurie, altii il gaseau vanitos si arogant.
Ca urmare, Mirabelli a fost examinat de medici si internat in azilul Juqueri unde directorul Dr E. Costa, a diagnosticat la tanarul om particularitati psihice iesite din comun excluzand nebunia. Dr Costa a decis sa-l supuna pe Mirabelli la o serie de teste , fiind primul medic care a putut verifica capaciatea mediumnica a lui Mirabelli. Dr Costa il va duce pe Mirabelli la Rio de Janeiro, unde va demonstra capacitatile acestuia. Cu un protocol riguros, Mirabelli supefiaza asistenta si medicii prezenti. Jurnalele vor descrie cu lux de amanunte puterile extrasenzoriale ale lui Mirabelli. Insa activitatea sa in domeniul paranormalului este debordanta : el studiaza levitatia, materializarea spiritelor, telechinezia, scrierea automatica..toate capacitatile sale facand obiectul unor cercetari in Anglia si USA.
Experientele sale in transa si scrierea automatica au fost observate in sala Academiei de un public compus din mai bine de 600 de persoane. Ziarele povestesc cum mediumul a levitat pe o strada la o inaltime de 2,50m, sau cum o mana intorcea paginile unei carti ..toate exeprientele au fost realizate in prezenta unor experti si nu au putut fi contestate. Cu toate astea un grup de experti a fost numit sa studieze fenomenul. Juriul constata ca marea parte a evenimentelor se petrece ziua si in locuri publice si ancheta nu pune in evidenta nici un fel de pacaleala. Carlos Mirabelli cu scrierea automata poate redacta zeci de pagini numai in cateva minute, ceea ce constituie un record spectacular absolut.
Materializari au loc in prezenta martorilor. Tanara fiica a Dr. Souza care era moarta cu cativa ani inainte de gripa se va materializa in prezenta martorilo.Doctorul si altii au ocazia sa atinga fantoma fetei. Deasemeni el face sa apara corpul unui preot disparut intr-un naufragiu. In 1926 in fata unui public numeros, in transa, vorbeste in cateva limbi straine, si da conferinte pe teme de filozofie, astronomie, sociologie, politica, istorie si stiinte naturale. Discursul a fost pronuntat in germana, franceza , nederlanda, engleza, greaca , chineza,siriana, albaneza, ceha, patru dialecte italiene, araba, turca, jedish, japoneza, dialecte africane, latina, greaca veche si portugheza . Gratie scrierii automate, el a erdactat o lunga si savanta teza, scrisa in 28 de limbi si cu o viteza imposibila de atins in conditii normale. Cu toata incapacitatea lingvistilor de a verifica autenticitatea acestor texte, ei au fost surprinsi de modul in care Mirabelli folosea aceste limbi. Levitatia si telekinezia au fost alte capacitati ale lui Mirabelli. Martorii au vazut cum el a levitat un automobil la o inaltime de 2 m timp de 3 minute, sau a cantat la vioara cu mainile unui spirit. El misca bilele unui biliard si le oprea dupa cum dorea. La o serbare la care participa mai bine de o mie de persoane, el a dirijat o orchestra invizibila cu trompete, tobe care a facut ca cei prezenti sa danseze toata noaptea.
Fiind studiat de catre membrii Academiei Lombroso, Mirabelli a fos legat de scaun. El a reusit sa leviteze timp de 2 minute la inaltimea de 2 m, convingand asistenta ca este un fenomen autentic si nu un magician.
Singurul care contesta faptele este un cercetator englez, Thodore Besterman de la Societatea de cercetari fizice din Londra. Mirabelli moare la 30 aprilie 1951 intr-un banal accident de masina.

dupa:
http://psychictruth.info/