4 aug. 2011

Cheiro- Contele Louis Harmon




Cheiro, celebrul chirolog s-a nascut la 1866 intr-o familie modesta din satul Bray, la cativa kilometri de Dublin, in Irlanda. Plecat in Anglia, nu dupa mult timp, William John Warmer este cunoscut ca fiind unul dintre medium-ii cei mai spectaculari ai secolului XX ; este cunsocut sub njumele de contele Louis Harmon si mai tarziu Cheiro.
Debarcand la Londra fara posibilitati materiale, el este dornic sa reuseaca in viata, insa nestiind sa faca mare lucru, nu intrevede nici un fel de perspective avantajoase. Lucreaza ca docher, dar financiar munca nu ii ofera perspective avantajoase. Sansa i se iveste cand drumul lui se incruciseaza cu cel al lui Greg Dawson, care era un renumit iluzionist, manipulator, pickpocket, dar care stia sa citeasca viitorul in liniile mainilor si cunostea astrologia.
Curios, atent, cu o capacitate de a invata repede, tanarul irlandez este gata sa evolueze in cercurile aristrocratiei londoniene, insa nu cu un nume de provenienta irlandeza, nume care nu afisa bogatia, bunele manière si nici eleganta La sfatul lui Greg Dawson, tanarul irlandez , William John Warmer isi schimba identitatea si devine Louis Hamon, ruda unei dinastii datand cu sute de ani in urma, si care avea descendent un oarecare Robert Hamon, Conte de Worcester. Decide asadar sa devina nobil si astfel s-a nascut contele Louis Hamon.
Louis Harmon este un tanar sarmant care stia sa evolueze in cartierele bogate ale Londrei si in scurt timp isi depaseste maestrul. Expert in astrologie si numerologie contele Louis Harmon, devine curand un mare medium. Publicul este subjugat de talentul lui si face tot posibilul sa ia parte la petrecerile la care era prezent.
Ledy Valancy, indragostita de el, ca mai toate femeile, devine amanta lui, si langa ea are ocazia sa frecventeze pe cei din cercul reginei Angliei. A fost confidentul Reginei Victoria si a fiului sau al lui Edouad VII ? A prezis el evenimentele care au urmat si care s-au dovedit adevarate ?
Asa spune istoria, insa toate se opresc aici. Ajuns in varful gloriei sale, contele Louis Harmon decide sa-si urmeze cariera in Statele Unite. Este bine primit de burghezia noua a Americii si are ocazia sa –l cunoaasca pe Morgan Robertson un nuvelist care scrie o istorie despre un pachebot care s-a scufundat ca urmare a unei coliziuni cu un iceberg. O fictiune care descria 14 ani mai devreme naufragiul Titanicului. Contele Louis Harmon devine un personaj bine cunosocut in Statele Unite si mai tarziu i se incredinteaza o mana mumificata egipteana despre care se spunea ca avea puteri supranaturale. Mana ii confera si puterea de telepat ; Contele Harmon, isi ia mai tarziu, numele de Cheiro nume legat de mana mumificata (la origine, kheir, -os). Moare in 1963, si este autorul a 12 publicatii constacrate chiromantiei.