14 feb. 2010

DESPRE TAROT

Practicarea divinatiei este una din cele mai vechi si celebre dintre activitatile omenirii , utilizata in scopul de a-si cunoste viitorul .
Indiferent care este metoda folosita se cauta sa se inteleaga organizarea misterioasa a existentei .

Cercetarile facute despre istoria Tarotului arata ca el a fost conceput in vederea practicarii unor forme de magie sau ceremonii de initiere .
De-a lungul secolelor ,divinatia a fost plasata in centrul unor practici religoase si , s-au elaborat sisteme legate de concepte spirituale in functie de varietatea de culturi care au stat la origine .


Tarotul , cu cele 78 de lame ilustrate ne deschide o poarta catre subconstient ,care este partea cea mai profunda a inconstientului colectiv , si care nu are o localizare spatiala si nici temporala , dar care se intinde pe ansamblul spatiului si timpului .
Aceste imagini primordiale reprezinta memoria universala , patrimoniul care este transmis ereditar fiecaruia dintre noi .

Lamele Tarotului prin simbolurile sale , ne arata calatoria sufletului de la nastere pana la moarte , trecand prin toate incercarile vietii .
Tarotul contine planul cosmosului - deci contine si adevaruri despre viitor .

Noi traim in trecut , prezent si viitor in acelasi timp, cauza pentru care este imposibil sa disociem viitorul de trecut sau prezent .
Arta divinatoare a Tarotului trascende acest Spatiu-Timp si patrunde intr-un moment care este situat in afara timpurilor noastre tereste . Timp care nu se scurge in sens unic dinspre trecut spre viitor fiindca trecutul si viitorul , fac parte din clipa prezentului .
In acest Spatiu -Timp infinit au loc toate evenimentele care sunt intr-o corelatie continua.
Pentru a avea acces la aceste cunostinte trebuiesc observate lamele tarotului care sunt imaginea "eului "fiecaruia dintre noi .
Arcanele tarotului sunt "antenele sufletului " care pot fi proiectate dincolo de limitele corporale si care ofera intuitii despre viitor .Cand se alege o lama sau alta , sufletul nostru spiritual o alege . Tarotul ajuta sa ne cunoastem mai bine destinul ,misterul care invaluie viitorul nostru poate fi descifrat , iar traseul unei vieti descifrate dinainte nu isi pierde farmecul de a fi traita .



In ultimele doua decenii am inlocuit cartile traditionale cu cele de Tarot ; Tarotul de Marseille, Tarotul Rider –Waite,
In Tarot fiecare lama este incarcata de un simbolism profund, care trezeste rezonante in inconstientul individual si colectiv.
Raspunsurile pe care le poate oferi acest mod de divinatie sunt numeroase : etalari pentru intrebari cu raspuns concret, etalari care vizeaza o problema sentimentala, profesionala, financiara, sau orice domeniu al vietii unde sunt necesare clarificari. Daca doriti sa va cunoasteti destinul, Tarotul va poate poate ajuta.


In lectura caracterelor este adesea necesar de a cauta mai departe; in acel moment Pendulul aduce o sinteza rapida.
Cum lamele de Tarot nu sunt destinate sa inlocuiasca plansele anatomice, ele pot pune in evidenta boli care inca nu s-au declansat, accidente probabile care pot fi situate cu exactitate, schimbari care sunt anuntate cu multa vreme inainte de a se produce si care pot si confirmate de pendul.