17 nov. 2010

AVANSARE ÎN GRAD FĂCUTĂ NEAOȘ ROMÂNEȘTE

Intr-o Românie devenită, după 20 de ani de tranziţie o ţară de mîna a adoua, un căpitan de intendenţă, Gabriel Oprea, a ajuns general cu patru stele, ocupând momentan funcţia de ministru al apărării naţionale.
În conferinţa de presă, organizată la sediul M.Ap.N., în ziua de 13 septembrie 2010, acesta se adresează camarazilor aflaţi în rezervă şi retragere, încercând să-i convingă “că nu şi-a schimbat niciodată sistemul de valori, bazat pe onoare, demnitate, respectarea cuvîntului dat”.

Vreau să-l atenţionez pe fostul căpitan de intendenţă, care ne vorbeşte despre onoare şi demnitate, că el nu este camaradul nostru. Noi ne-am obţinut gradele legal, instruind mii de militari, participând la trageri şi aplicaţii, reprezentând cu cinste armata română în misiuni internaţionale. Domnul căpitan de intendenţă nu îşi prezintă în nici o biografie cum a obţinut, în rezervă fiind, gradele de maior, locotenent-colonel şi colonel.

Mai mult, într-un interviu acordat Evenimentului Zilei din 13 februarie 2003,referindu-se la acuzaţiile că avansarea la gradul de general de brigadă s-a făcut la propunerea lui Adrian Năstase, fără a mai trece prin Colegiul M.Ap.N. şi fără a se respecta vechimea în gradul de colonel, acesta dă două explicaţii stupefiante: “Dacă te baţi, sunt şi excepţii!” şi “Am căutat să am cât de cât acoperire!” Şi astfel capitanul de intendenţă a devenit, culmea, general de
justitie!
În timp ce preşedintele ţării pretinde ca avansarea la gradul de general să se facă numai pentru ofiţerii care au comandat unităţi în teatre de operaţii, ministrul apărării naţionale

zice Col.(r) Remus Macovei

(dupa:http://ancmrrolt.blogspot.com/2010/09/avansare-in-grad-facuta-neaos-romaneste.html)