14 iun. 2010

CINE NE GUVERNEAZA

Trebuie citit pana la capat !!!!


Este drept oare, dar ce este drept in guvernarea asta ?

In alta ordine de idei, ar trebui sa punctez si urmatorul lucru, si anume cum se face ca zilnic sunt adusi la Urgenta, accidentati, muncitori angajati la “ marii patroni “, dar fara forme legale de angajare ?
Cum se face ca mediul privat angajator este plin de mana de lucru la “ negru “, sau angajati pe salariul minim pe economie, dar in schimb patronii platesc din “ mana “ cash, mii de lei scapati de fiscalitate ?
Aici sunt ceva mari “ gauri negre “ prin care se pierd bani multi la bugetul statului, de care ar trebui sa se ocupe oamenii guvernului .
Daca ati citi cu atentie literatura de specialitate, ati afla ca marii mafioti americani daca nu puteau fi prinsi pentru anumite faradelegi din lipsa de dovezi, sigur ca pentru fiscalitate erau legati, deci controlul fiscal era si este la “ sange “ facut de catre autoritatile americane.

Asadar guvernantilor puneti oamenii guvernului sa lucreze pentru poporul roman.
Puneti organele in drept sa controleze de la acea simpla floare vanduta, pana la marfurile de valoare si in ce conditii se face vanzarea - cumpararea, sa se intre incepand de la piete, restaurante, hoteluri ( unde muncesc tinerii absolventi de care isi bat joc patronii, facandu-se
ca ii platesc pe baieti iar pe fete le obliga sa “ presteze si alte servicii “ adica sa se prostituieze, daca vor sa ramana angajate ), magazine, bufeturi, coafor - frizerii de unde nu primesti niciodata bon fiscal pana in cele mai mari firme cu angajati “ numeric “ si o sa vedeti ce o sa gaseasca si ce o sa creasca veniturile la bugetul statului.
Stiati ca multi patroni, ca sa nu plateasca taxale la stat, pun pe cei de la angajari sa completeze Cartea de munca astfel: dimineata persoana fizica este angajata, la sfarsitul programului se desface contractul de munca, iar dimineata urmatoare de la capat, astfel ca nu are continuitate de angajare, deci patronul nu este obligat sa plateasca taxe.
Intrebare: ce fac puturosii de la Inspectia muncii si alte structuri de control? “ Freaca menta “.


Totodata asezati oamenii pe treapta pe care o merita fiecare, dupa importanta muncii si pregatirii profesionale dar si gradul raspunderii sale in domeniul respectiv.
Este foarte simplu. Numai sa vreti.

Referitor la nivelul de trai, de zi cu zi : cum se face ca in Romania, militarii, medicii, profesorii si politistii, la salariile pe care le au, trebuie sa faca un credit bancar ca sa-si cumpere ceva prin casa, cum ar fi un cuptor cu microunde, sau un televizor, in schimb militarii, medicii, profesorii si politistii din tarile occidentale le cumpara cand vor ei, mai bine zis le schimba oricand.
Ah, da, am uitat esentialul si anume ca produsele de uz casnic, sau masina, hainele, casa, s.a.m.d. pentru romani sunt produse De Luxe, dar pentru occidentali sunt necesitati absolut normale si simplu de dobandit. Asta era domnule, noi nu trebuie sa traim normal…ca occidentalii…de.
Cum se face ca mafiotii care au magazine gen “ Altex “, fraieresc romanii si ii impovareaza cu datorii la banci pe produse cu preturi umflate peste masura, cu hartuire publicitara si inselatoare, dar nu ii intreaba nimeni de fiscalitate sau de reguli comerciale.
Dar ce nu au facut organele in drept a facut criza, le-a dat lovitura si acestor hoti, care cu cateva luni in urma vindeau produse la preturi pe care le intreceau si pe cele din Occident.
Da, criza le-a venit de hac, daca cu ceva timp in urma la aceste magazine se vindea un frigider cu 1900 lei Ron, acum aceeasi marca de frigider este in stand cu 1000 de lei Ron.
Deci de abia acum vad romanii cu cat erau inselati prin umflarea preturilor de aceste firme mafiote. Dar si noi romanii – cumparatorii avem partea de vina, lasandu-ne pacaliti de acesti hoti.


Sau, ce ne facem ca unii au uitat cum odinioara taranii strigau “ Noi vrem pamant “, si cu sangele lor udau acest pamant romanesc. Acum pamantul, parasit si napadit de buruieni parca ar vrea sa strige “ vreau sa ma munceasca oamenii, vreau sa ii hranesc “. Dar cine sa-l auda, pentru-ca acest pamant binecuvantat de Dumnezeu, un pamant hranitor, si daca este lucrat ar hrani omenirea, a incaput pe mana mafiotilor “ gospodari “ care il vand din mana in mana, inbogatindu-se pe spatele oamenilor care sufera de foame. Si nu numai asta, nu s-au multumit cu atata, acesti intreprinzatori particulari, au taiat si defrisat livezi de caisi, piersici, meri, pruni s.a.m.d. astfel ca noi romanii am ajuns sa cumparam fructe de la straini cu gust de “ plastic “. Si toate acestea sub “ acoperisul marii privatizari “.
Cum se face ca am desfiintat C.A.P.-urile, S.M.A.-urile, I.A.S.-urile, I.L.F.-urile, care dadeau de mancare oamenilor, iar acum cu noua organizare privata cumparam cereale si fructe din strainatate.
Repet nu regret ideologia de inainte de 1990, dar hai sa avem curajul sa spunem ca inainte lumea traia mai bine la tara, si pe langa ei traiau si orasenii bine.
Imi aduc aminte de acele vremuri, cand mergeam ca studenta in vacanta acasa, gaseam de toate, grau, porumb, zahar, faina, ulei cu butoaiele, fructe de toate felurile, de nu incapeau in curte si hambare. In prezent bate vantul in curtile oamenilor, bate vantul in hambare, bate vantul peste tara.
Asa s-a privatizat agricultura tarii cu vant. Acum vin stainii sa ne organizeze in asociatii agricole, deci ajungem la concluzia ca tot munca in comun era mai buna, ca inainte.

Si inca o stire care dezamageste : zilele trecute din Germania s-a facut cunoscuta urmatoarea stire, si anume ca Romania a primit nota 1,3 ( pe o scara de notare de la 1 la 9 ), si este clasata pe locul 32 din 33 de locuri din punct de vedere al masurilor luate pentru rezolvarea si iesirea din criza economica prezenta. Dupa noi mai este totusi Albania, pe ultimul loc, sa nu disperam, totusi.
Sa radem sau sa plangem ?

De cateva zile incoace , unii jurnalisti si oameni politici aduc elogii la adresa unor tradatori de tara, sunt pusi in drepturi, primesc gradele militare inapoi, primesc de la statul roman drepturi banesti in pensie, sunt mediatizati ca adevarati “ eroi “ de nu mai stii sa faci diferenta intre tradatori si patrioti.
Halal vremuri.
Problema este ca nu se intelege bine sau nu se vrea sa se inteleaga bine notiunea de “ tradare “ si “ patriotism “ sau se incearca intoxicarea si invatarea poporului ca este de mai de cinste sa tradezi dacat sa suferi, sa te sacrifici si sa lupti pentru un ideal iar intr-un final sa te bucuri de cinstea semenilor tai pentru credinta, devotamentul si patriotismul aratat si mai ales sa fie curat.
Nu sunt de acord cu tradarea si cred ca sunt in asentimentul multor romani, care cred ca tradatorul este tradator indiferent pentru ce cauza tradeaza, mai ales cand alege sa defecteze, sa fuga din slujba poporului sau, incalcand juramantul fata de tara, fata de poporul sau, pentru a trai mai bine vanzandu – si sufletul pentru doi arginti.
Adevaratul patriot este acela care ramane alaturi de semenii sai atat la bine cat si la greu pana la victoria finala.
Ca femeie medic am depus Juramantul lui Hipocrat, prin care ma angajam sa fiu mereu in slujba Omului, mai tarziu am depus juramantul militar de credinta fata de tara si popor cu ocazia executarii serviciului militar T.R. ( Termen Redus ) dupa absolvirea Facultatii de medicina, si drept sa ma credeti ca indiferent de greutatile pe care le-am intampinat, nici o clipa nu m-am gandit sa incalc vreun juramant, punand pe primul plan respectul fata de scoala romaneasca, de locul de munca, de colegii mei, de parintii mei, de familia mea, de stramosii mei, de tot ce misca in tara asta, deci fata de patria mea.
Nu inteleg de ce unii au ales sa tradeze, daca nu au mai rezistat, si nu au ales alta cale mai decenta.
Imi aduc aminte ca in acele vremuri nu toata lumea se impaca cu ceea ce se intampla, asa ca unii din Militie, Securitate, Armata si alte structuri ale statului comunist alegeau sa plece dupa un timp din acele structuri, dar o faceau cu cap. Era foarte simplu, multi veneau la noi la Spital si se sfatuiau cum sa iasa din structura, fara rusinea de a trada.
Chiar imi amintesc de un tanar maior, dintr-o structura speciala a statului, care m-a rugat insistent sa-l ajut sa plece din structura pentru-ca una a invatat la Scoala militara de ofiteri activi Baneasa, si alta se face in viata de zi cu zi. A fost simplu, l-am sfatuit sa faca ceea ce trebuia, mai o internare, mai cate o boacana pe la serviciu, in asa fel incat sefii lui i-au aprobat trecerea in rezeva la cerere. Atentie nu pe caz de boala. Sefii lui au ajuns la concluzia ca e mai bine sa-l lase, pentru-ca nu mai facea “ fata cerintelor “. Si ca el, in timp, pe acelasi motiv sau altele au plecat multi, din structuri. Decent fara tradare, si si-au vazut de viata lor mai departe.
Tin sa mentionez ca dupa Revolutie, intr-o zi primesc o vizita neasteptata la cabinet. Cine credeti ca era ? Era acel maior care dupa trecerea in rezerva a lucrat ca profesor la un Liceu din tara, iar dupa trei ani plecand intr-o excursie in Italia “ a uitat sa se mai intoarca “, emigrand intr-un stat occidental unde a profesat tot ca profesor.
A intrat pe usa, cu lacrimi in ochi si un buchet de margarete in mana spunandu-mi “ sarut mana doamna doctor, am venit sa va multumesc pentru faptul ca m-ati ajutat sa nu-mi incalc juramantul militar, si sa ies decent de pe scena, va multumesc inca o data, multumesc “.
Cred ca a fost una din zilele mele fericite de dupa Revolutie, sa intalnesc un Om care a ales decenta in viata si nu tradarea, a ales sa traiasca liber fara remuscari, fara mustrari de constiinta, fara a-si trada colegii, fara a-si trada tara pentru un “ pumn de arginti “ .
Deci vedeti se putea “ iesi “ si fara tradare.
Un alt caz, cazul “ Generalul “ din anii ‘80, cred ca il stiti majoritatea.
Faimosul caz a unui general din armata romana, care s-a prezentat la Consiliul Politic Superior al Armatei si si-a depus carnetul de membru de partid P.C.R. ( Partidul Comunist Roman ), spunand ca el este militar si nu mai face politica.
Nu s-a intamplat nimic rau, decat faptul ca la cateva luni si - a cerut trecerea in rezerva, cerere care de altfel a si fost aprobata.
Vedeti ca se putea sa “ iesi de pe scena “ decent.
Dar vedeti voi, unii au iesit rasunator, si stiti voi de ce au tradat, pentru bani si “ faima “ de tradator.
Incheind subiectul acesta se pune intrebarea de ce unii ii lauda pe tradatori, iar altii ii condamna, sau unii aleg sa tradeze, sau sa nu tradeze ?
Daca sunt asa de bune aceste oranduiri, comunismul si capitalismul, de ce fug oamenii de ici colo?
De ce fiecare ii catalogheaza tradatori, pe cei care aleg sa traiasca in alta oranduire. De ce americanii ii numesc tradatori pe cei care fug la rusi ? De ce rusii ii numesc tradatori pe cei care fug la americani ? De ce nu spun americanii simplu lasa-l sa traiasca unde vrea ?
Simplu de raspuns pentru-ca isi inalca juramanul fata de tara, fata de poporul sau.
Tradarea cred ca este cel mai urat lucru, dar nu mai urat decat tradatorii.
Deci oameni buni, stiti ce spunea Caragiale : “ iubesc tradarea, dar urasc tradatorii “.

Ce am fost si ce am ajuns noi romanii ?

Inainte, prezentii oameni politici, erau in staful Comitetului Central al P.C.R., si se intreceau in a strange “ surubul “ in a taia caldura din casele oamenilor, de a le taia curentul, de a scoate de pe piata alimentele, de a ii tine inchisi in casa, si dupa toate acestea Ei, activistii raportau lui Ceausescu ce mari realizari au facut., mintindu-l zi de zi, asa cum mint poporul si in ziua de azi.
Azi, prin “ munca “ lor, oamenii politici vechi, dar cu fata “ noua “ au facut in asa fel incat ca romanii sa isi taie singuri caloriferele, stau pe intuneric neindraznind sa aprinda lumina de teama sa nu creasca factura, se uita la vitrinele cu mancare asa cum se uita pisica la un acvariu cu pesti, la care nu va putea ajunge, sunt trimisi acasa in zile fara plata, de la locurile de munca si asa putine ramase, si mai ales au facut in asa fel incat romanii au ajuns “ gunoierii “ Europei, adica nu isi mai cumpara haine noi, ci cumpara haine aduse la mana a doua sau a treia, din strainatate ca de altfel si mancarea expirata din Europa, desfacuta pe piata romaneasca.

Cum se face ca pe vremea lui Ceausescu se construiau 2,3 Km pe an de linii duble de metrou, iar in prezent daca s-au construit 1 Km in 20 de ani de capitalism nemaipomenit si democratie ? Ca sa nu mai vorbim de autostrazi, de scoli, de spitale si altele mai ales locuinte.
Adevarul este clar, ce s-a construit pe vremea lui Ceausescu, nu reuseste democratia si sistemul privat al capitalismului de azi sa vopseasca. Clar, nu? Ba da, foarte adevarat.
Cum se face ca in Occident s-ar construi 100 km de autostrada cu banii pe care romanii constructori privati si straini ii da pe 10 km de autostrada ? Care este marele secret al afacerii “ Autostrada “ ? Romania a ajuns “ vaca de muls “ pentru smecheri ?

Inainte alergau dupa tine sa-ti ofere un loc de munca, dar azi, guvernantii, inalcand dreptul la munca al cetatenilor ii trimite acasa fortat in neplata, acasa unde pe acesti oameni ii asteapta, sotiile, copiii flamanzi si inghetati de frig, si mai ales facturile de platit, dar cu ce bani ?
Nu era de ajuns ca de sarbatorile crestinesti mafiotii de privati scumpesc produsele, acum
si guvernantii iti mai taie salariul si te trimite acasa in concediu fara plata. Ce sarbatori sa mai ai ?
Cert este ca de sarbatori esti fara munca, fara bani, si vezi cum facturile cresc zi de zi fara motivatie legala.
Este obligat romanul sa platesca energia electrica, gazul metan, caldura, gunoiul ( gunoiul 7,40 lei Ron de persoana ) mai ceva ca in Occident.
O intrebare oameni politici si guvernanti, primari si consilieri locali :
Intr-o zi se prezinta la Spital o cetateana cu patru copii. Pentru ca sa stea linistita una din fetitele ei care plangea, i-am dat un mar si o para, ca de altfel la toti copiii ei. Dupa ce am terminat de consultat un copil si observand ca au mancat fructele le-am cerut cotoarele ca sa le arunc la gunoi. Am ramas profund mahnita cand copiii mi-au spus ca le - au mancat si pe acelea.
Mahnita am ramas cand am constata ca acesti copii ai Marii democratii si a Capitalismului de azi erau flamanzi de au mancat si cotorul fructelor. Intrebare :
Daca o familie nu are nici ce sa manance, deci nu are nici ce arunca la gunoi, cum o obligi sa plateasca factura de gunoi pentru sase persoane in valoare de 44,80 lei Ron ?
Voi stiti ca aceasta familie plateste lunar mai mult gunoiul pe care nu il arunca, pentru-ca nu il au din moment ce nu au ce sa manance ca sa ramana resturi de aruncat ?
Voi stiti ca sunt oameni in tara asta care platesc gunoiul pe care nu il arunca, mai mult decat ar cheltui pe paine pe o luna de zile ?
Halal capitalism.
Ati transformat urarea din “ sa traiti bine “ in “ sa muriti bine “, bravo P.D.-L.-istilor.

La noi ca la nimeni de sarbatori preturi mari, salarii taiate si… vai de viata noastra, sa mergem inainte ca inainte era mai bine.

Cinic, nu, vrei sa muncesti dar esti trimis acasa de guvernantii tarii.

Cum se face ca in ultimele si primele cinci zile ale lunii, atunci cand marii mafioti calculeaza si trimit facturile acasa cetatenilor, creste cursul valutar, iar dupa aceea in restul zilelor scade cativa centi ca sa prosteasca lumea ?
Deci asa cum ne aranjau pe vremea lui Ceausescu, ne aranjeaza in continuare, acesti oameni politici fara scrupule.

Inainte, chiar daca ei erau faptasii, dadeau vina pe Ceausescu, acum in prezent nu mai dau vina decat pe popor, pentru vina de a exista acest popor pe acest pamant.

Au ei acest drept sa ne invinuiasca pentru simplu fapt ca existam ca popor, si ne cerem drepturile, mai ales dreptul de a exista ?
Stiti cand romanii nu o sa se mai intoarca cu gandul si sa regrete trecutul din vechiul regim ?
Cand o sa fie respectat si o sa aiba o viata decenta si mai ales cand in Romania nu o sa mai obtii un post pe linie de partid, pe baza carnetului de partid si mai ales cand cetateanul roman nu o sa mai fie obligat sa-si vopseasca casa, copiii, sufletul, in “ portocaliu “ ( apropo, saracii, unii au ajuns sa se imbrace in “ portocaliul de partid “ ca sa nu aiba probleme in societate, la munca.
Vai de capul nostru, nici pe vremea comunismului nu era asa.
Acesti nemernici de P.D.L.-isti il criticau pe domnul Funar, pentru faptul ca salariatii din Primarie vopsira in culorile Tricolorului bancile din parc. Dar ei P.D.L.-istii de azi, comunistii de ieri de ce au vopsit toate gardurile si bancile din parcuri, in culoarea portocalie !?
Inainte de 1990, nu prea eram obligati sa devenim membrii de partid P.C.R., culmea ca erau alesi cei mai buni dintre cei buni, erau cateva conditii pe care trebuiea sa le indeplinesti.
Azi, am ajuns in situatia sa te faci membru de partid “ portocaliu “, daca vrei sa folosesti inclusiv toaleta publica. E drept ? Si ii mai criticam pe comunisti !?

Apropo, de calitatea de membru de partid, de orientarea de partid, de modul cum poti ocupa un loc de munca in ziua de azi fata de cum era in trecut, mai ales ca de curand medicii rezideti sau trezit fara locuri de munca si a trebuit sa “ pupe mana “ guvernantilor, ca sa aiba posturi, ca in vechea lozinca : “ partidul e in toate, si in inimile noastre “, nu-i asa ca va simtiti bine P.D.L.-istilor ?

Am sa ma explic :
In urma cu multi ani, am absolvit Facultatea de medicina, urmad ca in urmatoarele sase luni sa execut stagiul militar T.R. ( termen redus ) la Catedra militara a M.Ap.N., intr-o anume garnizoana din tara, iar dupa perioada de instructie, am fost detasata si la un regiment mecanizat ( unde se facea armata soro draga, dar ca femeie medic am rezistat, asa ca rusine barbatilor care fug de militarie, de fapt cine fuge de ostasie fuge si de viata de zi cu zi ).
Dupa trecerea in rezerva, cu gradul de sublocatenent, si titlul “ Militar de frunte “ ( atentie baieti, ca am obtinut si diploma de “ Tragator de elita “, in urma obtinerii de calificativul “ F.B. “ la toate tragerile de instructie si de lupta cu armamentul de infanterie si armamentul de pe T.A.B.-uri, asta v-o spun din mandrie femeiasca ), m-am prezentat la postul repartizat de statul roman, ca medic sef de dispensar intr-o comuna din tara. Nu am facut nazuri asa cum fac unii si unele in ziua de azi, adica proaspetii absolventi si absolvente din ziua de azi isi doresc postul, daca s-ar putea langa fusta mamei lor.
In ziua aceea, imi aduc aminte ca in statia - gara am coborat din tren patru persoane, afland ca si ceilalti erau tot cu repartitie, un medic veterinar, un inginer tehnic pentru I.A.S.-ul din comuna si un subofiter de militie pentru postul M.A.I.. Am facut repede cunostinta si am ramas foarte placut surprinsi cand s-a prezentat un domn, care s-a recomandat ca fiind primarul comunei, si o doamna, ea fiind inginera de la Primaria comunei, invitandu-ne la masina parcata in fata garii, un microbuz TV. Am ajuns la Primarie unde am fost prezentati personalului, am primit felicitari, flori, am luat si o gustare, cu un pahar de sampanie “ Zarea “, dupa care am primit cheile de la casa fiecaruia, inmanate de primar. Am fost invitati la microbuz, iar secretara primariei ne-a condus si ne-a predat, atentie, la fiecare casa cu curte, pasari, animale, livada si ceva mobilier. Am semnat de primire urmand ca in zilele urmatoare sa mergem la notar ca sa definitivam actele. Dupa doua zile de odihna si de aranjat casa, m-am prezentat la dispensar si am intrat in drepturi.
Intre timp, mi-am completat studiile, mi-am intemeiat o familie si totul mergea chiar mai bine decat imi inchipuiam. Eram apreciata, chiar si de cei de la Judeteana, pentru munca mea, drept pentru care intr-o zi s-a prezentat la mine un secretar de partid P.C.R., laudandu-ma pentru ceea ce am facut si propunandu-mi sa devin si eu membru P.C.R., fiind o cinste pentru organizatie sa ma aiba alaturi. Am multumit frumos pentru apreciere, si am spus ca ma mai gandesc, ceea ce am si facut pana in ziua de azi, adica nu m-am inscris in nici un partid. Timpul a trecut, si iata ca intr-o zi m-am trezit cu o oferta de la Spitalul judetean de a lucra acolo, avand in vedere studiile din tara si in strainatate pe care le aveam. Da, un medic de la tara era si cu studii in strainatate, daca vroiai si iti vedeai de treaba nu te oprea nimeni.
Nu stiam ce sa fac, aveam un post bun, familie ( sotul era ofiter medic la Armata ), oamenii ma iubeau, imi aranjasem casa, deci era cam greu. Pana la urma am acceptat cu conditia sa fac naveta pana la primirea unui apartament in municipiu, ceea ce s-a intamlat foarte repede, astfel casa si apartamentul ramanad tot a noastra si in ziua de azi, cumparandu-le in anii ‘90 ( vezi medicii si alte categorii profesionale din ziua de azi, dupa ce termina studiile, vai de vai, saracii ce trebuie sa infrunte ).
Vine revolutia, vai de noi, crezand ca va fi mai bine, dar am nimerit mai rau, ma refer la popor nu si la parlamentari, guvernanti si mafiotii de privati.
Si uite asa, daca pe vremea comunismului am avut o ascensiune, o realizare profesionala excelenta, fara sa am carnetul rosu de partid P.C.R., dar acum in capitalismul romanesc si plin de europenism, nu mai poti accede mai sus, ca si alti medici de altfel, pentru-ca nu am sau nu ai carnet de partid “ portocaliu “. Asa ca nu am “ loc ” in judetul meu, dar nu - i nimic, lumea este mare, am lucrat ca medic in strainatate si acum lucrez pentru o Organizatie internationala, acolo nu se cere carnet de partid “ portocaliu “.
Acolo, profesionalismul si umanismul sunt mai apreciate decat calitatea de membru de partid.
In rest comentati si trageti concluziile, fata de cum era inainte, pe langa putine rele erau multe bune, dar in prezent, parca este mai mult rau decat bine, si mai ales tot in prezent “ partidul “ e in toate, doamne fereste speram sa nu mai tina mult.




Spre final :
- Cand vom invata si noi romanii sa nu mai intrebam ca face tara pentru noi, ci sa vedem ce putem face noi pentru ea ? si mai ales cand se vor intreba guvernantii nostrii, “ ce trebuie sa facem noi guvernantii ca poporul sa traiasca mai bine ?” si bineinteles sa puna in practica ceea ce rezulta din gandirea pozitiva a lor .
- Cand nu vom mai critica statul, uitand ca nu statul greseste ci oamenii care lucreaza in institutiile reprezentative, deci personalul incadrat cand greseste trebuie sanctionat.
- Cand vom invata sa ne respectam trecutul tarii si al poporului, sa nu mai aruncam cu noroi in el, pentru-ca nu exista istorie buna sau rea, ci exista istorie, adica istoria noastra.
Pe vremea comunismului se critica capitalismul, in prezent, in asa zis capitalism criticam comunismul, cand vom invata sa povestim faptele asa cum au fost fara subiectivism si mai ales fara patima si partinire ?
- Fiind in secolul XXI, pe cand in Romania votul electronic, pe baza CNP, fara alte complicatii, stampile, buletine de vot anulate, s.a.m.d.?
- Cand ne vom intoarce cu fata la adevar, cand vom putea vorbi de patriotism fara sa fim catalogati comunisti ?
- Cand nu ne vom mai trage pe sfoara noi romanii pe romani, nu este destul ca strainii ne-au amagit cu capitalismul occidental de am devenit noi romanii sclavii plantatiilor straine si batjocura lor ? “ Muntii nostrii aur poarta, noi cersim din poarta in poarta “, cat adevar.
- Cand vom vedea ca pe vremuri, campurile cultivate, livezile pe rod, lanuri de grau, hambarele pline ca pe vremea C.A.P.-urilor si I.A.S.-urilor? Auziti voi mafioti proprietari de pamanturi care ati furat pamantul roditor al taranilor ca sa invartiti voi “ afaceri “ ?
- Pe cand guvernantii nostrii nu se vor mai comporta ca pe vremea boierimii, adica unii sa manance iar altii, care fiind poporul sa sufere in mizerie si de foame?
- Ce vor face guvernantii si parlamentarii romani ca poporul roman sa o duca bine si sa fie respectati in lume, in asa fel incat sa nu mai fim catalogati ca mana de lucru ieftina, sau sclavii Europei si altor taramuri si mai ales ca Romania sa nu mai fie de “ mana a III-a “?


Daca vreti sa castiga-ti respectul poporului, respectati-l.

De luat aminte :

Oameni buni va aduce-ti aminte ce a facut Armata chineza in Marea piata din China pe timpul revoltei studentesti ?

* Daca va aduceti aminte, atunci aduceti-va aminte si de faptul ca Armata romana, pe timpul Revolutiei, a fraternizat cu poporul la strigatele manifestantilor “ Armata e cu noi “.
Bucurati-va ca militarii romani, au trecut si au ramas alaturi de poporul roman.
Drept rasplata guvernantii P.D.L.-isti i-a “ recompensat “ pe militari cu desfiintarea Garnizoanelor, deci cu desfiintarea locurilor de munca, iar pe unii i-au trimis sa moara pe fronturi straine pentru cauza “ nobila “ a altor popoare ( americanii si britanicii stau acasa in fotoliu langa sotiile si copiii lor si privesc la televizor cum militarii romani mor pe frontul deschis de … stiti voi de cine, drept este, dar ce este drept ? in opinia P.D.L.-istilor ), iar altii au fost trimisi de sarbatori in concediu fara plata.
“ Bravo “ guvernantilor, v-ati intrecut pe voi. Cred ca si voi, guvernantii va mirati de ceea ce faceti. Cred ca daca mai traia Stalin, venea la “ cursurile “ voastre doctrinare.

*Care masa de oameni a iesit in strada in decembrie 1989, fortand caderea comunismului in Romania ?
Muncitorii, raspuns corect.
Ce s-a intamplat cu ei in zilele de azi ? Au ajuns fara loc de munca, fara bani si vai de capul lor, pentru-ca guvernantii P.D.L.-isti au vandut economia mafiotilor de privati, care la randul lor au desfiintat fabricile si uzinele, taindu-le si vanzandu-le la fier vechi. E ceva neadevarat ? Nu. Corect.

*Cine a fost varful de lance a revolutiei romane din decembrie 1989 ?
Tinerii, raspuns corect.
Cum ii respecta azi guvernantii P.D.L.-isti ? cu “ respect “ , mai bine zis modifica Legea invatamantului de cate ori au chef guvernantii, invatamantul gratuit a disparut, se distribuie laptele si cornul in scoli ca produse expirate de catre patronii - mafioti agreati de guvernanti, locurile de munca desfiintate, asa ca absolventii, trebuie sa i-a calea strainatatii ca sa devina sclavii occidentalilor. Sa mai scriu? cred ca le stiti bine dar nu vreti sa vorbiti de ele .

*Dar despre medici si profesori ce sa mai zic ? guvernantii i-au transformat in “ prestatori de servicii “… sau mai bine zis niste servitori la discretia guvernantilor, si oamenilor politici din teritoriu, de culoare “ portocalie “, si restul il stiti foarte bine. Rusine guvernantilor, dar oare stiti ce mai este rusinea ?

*De poporul roman ce sa mai zic, vai de capul nostru, au ajuns romanii sa se uite la mancarea din vitrine cum se uita pisica la slanina din pod.
Au facut in asa fel guvernantii, de au transformat salutul “ sa traiti bine “ in “ sa muriti bine “, si apropo, “ sarpele cu ochelari “ ( Boc ), se “ intoarce “ la guvernare, de fapt nici nu a fost plecat de la “ masa de lucru “ unde planuieste distrugerea poporului roman si a statului roman.

*Pana si pe vremea comunismului venea Mos Gerila, mai bine zis Mos Craciun, dar in prezent Premierul Romaniei de azi, “ sarpele cu ochelari “ ( domnul Boc ), recomanda sa nu cheltuim banii pe care nu ii avem, deci sa uitati romani de sarbatorile de iarna ca si asa sunteti in concediu fara plata, ca recompensa de partid portocaliu. Pana si pe vremea comunismului ne bucuram de sarbatori, nu gaseam de toate dar aveam bani, portocale, masline, smochine, franzela proaspata si fiecare taia cate un porc pe la tara si aducea o damigeana cu vin sau de tuica, salarii bune, si uite ce-am ajuns acum in “ capitalismul portocaliu “, indirect esti pus in situatia sa uiti sa faci cadouri deci sa uiti de sarbatori.

Ce faceti oameni buni, popor roman, ce faci, trezeste-te .

Ce am avut si ce-am pierdut, dar ce am castigat odata cu revolutia ?

Ca putem spune bancuri ? vax, astea le spuneam si inainte, si credeti-ma ca si bancurile erau mai bune inainte.
Ca sa va aduceti aminte am sa va spun un banc spus de un medic sef care era si secretarul de partid ( pe atunci asa era, functie de conducere, trebuia si functie de partid, ca de altfel ca si in ziua de azi, nu s-a schimbat nimic), in Spitalul judetean, la vremea aceea :
- Stiti tovarase si tovarasi care au fost castigatorii concursului “ Cantarea Romaniei “ ?
Locul I – Corul militienilor cu melodia “ Spune tot, si te voi ierta “, Locul II – Corul detinutilor cu melodia “ Noi suntem floarea mandra a Tarii “, Locul III – Corul Securitatii cu melodia “ Duba, duba vine duba si te duce “.
Ce ziceti, asa de frica le era inclusiv membrilor de partid ca nu mai puteau ei de stiti voi cine.

In schimb, in ziua de azi, daca il critici pe Boc, sau pe cei de “ culoare “ adica de “ portocalii “ ai pus-o, a doua zi poti sa iti cauti de lucru in alta parte, deci mai rau ca inainte.

Si atunci se pune intrebarea : pentru ce ?

Sa raspunda fiecare, daca a inteles bine intrebarea, dar dupa o meditatie adanca.

In loc de epilog o observatie – constatare :

Stiti bine cu totii de la parinti, bunici si de la alte persoane mai in varsta, de Marea epurare Politica a anilor 1950, cand politrucii de atunci aserviti puterii de atunci au trecut la epurare – selectare a poporului roman, mai precis la scoaterea din Invatamant, Sanatate, Armata, Politie, Politica, Diplomatie, a tuturor celor care au servit regimul regal al Romaniei, mergand pana la cercetarea din casa in casa, cercetarea omului cu om, pentru a selecta “ noua populatie “ a tarii.
Azi, ne cutremuram, traim cu frica zilei de maine, mai rau ca inainte, nestiind care si mai care se afla pe “ listele portocalii “ pentru a fi epurati – indepartati din sistemul public sau privat daca, nu semnezi ca esti “ portocaliu “ sau daca nu esti si nu vrei sa te faci “ portocaliu “ .
Nu poti sa mai faci o gluma despre “ portocalii “ ca te trezesti dat afara din sistem.
S-a ajuns in ziua de azi ca guvernantii sa emita “ liste “ cu sute si mii de oameni care sa parasesca sistemul sau domeniul in care se afla, pentru-ca sa fie inlocuiti cu altii “ portocalii “ sau care accepta sa devina “ portocalii “.
Deci culoare unica - partid unic.
Si unde mai pui ca tocmai oamenii care trebuiau sa lupte pentru drepturile oamenilor, au devenit “ peste noapte “ Marii propagandisti ai partidului de guvernare “.
Vezi in ziua de azi, cum ziaristi, artisti, lideri de sindicat devin “ unsi “ in functii mari guvernamentale si mari propagandisti ai partidului portocaliu, si unii devin chiar ginerica sau … propagandisti cu “ portofoliu “.
Si mai spunem ca Omul se naste liber si este protejat de legile societatii – statului, dar vai te inseli amarnic, pentru-ca trebuie sa pupi pantofii portocalii si sa ceri voie ca sa traiesti.
Mai nou, sus acolo in “ globul de cristal “ gestionat de “ sarpele cu ochelari “ ( Boc ), se intreaba ( de exemplu ) : “ ce drepturi au profesorii ? “, si dupa ce primeste raspunsul, el “ sarpele cu ochelari “ spune subordonatilor sa ii faca pe profesori sa regrete ca s-au facut profesori, iar care rezista sa fie inregimentati portocaliu, ca sa vada ca drepturile nu se primesc asa usor chiar daca ai dreptul prin Lege, pentru-ca el Boc face legea.
Si cand stai sa te gandesti ca vin alegerile parlamentare si o sa vezi mariri de salarii, nivel de trai bun dar pe hartie, iar dupa alegeri anularea maririlor pana o sa canti “ partidul e si in inimile noastre “ ( doamne fereste, asta ne mai lipseste ).
Si uite asa timpul trece, ei ne “ sapa “ viata, vin alegerile, iar o sa iesim ca prostii la vot, si ne intoarcem de unde am plecat la suferinta si promisiuni portocalii desarte.
Degeaba ne-am ales noul imn de stat “ Desteata-te romane “, pentru-ca nu stiu cum ne vom mai destepta, poate tot gloata o sa ne scoata ca la 1907. Pentru-ca de-a lungul istoriei romane, am avut rascoale, am avut razmerite, am avut rebeliune legionara, mineriade, greve ale minerilor din Valea Jiului si grevele brasovenilor, care au speriat P.C.R.-ul, dar ce folos daca am ajuns mai rau decat inainte. Poate se vor trezi minerii, sau vreo rebeliune militara care sa aduca ordinea de drept constitutionala in tara, cine stie ce ne mai rezerva viitorul, cine stie ce ne mai astepta. Cat o sa mai rabde romanul.
Hei ciocoi, ciocoi intr-o zi va va veni randul si voua, nu o sa dominati la nesfarsit.


Si inca ceva:
poate nu stiti dar va spun ca in perioada premergatoare alegerilor prezidentiale, inainte de finala dintre domnul Adrian Nastase din partea P.S.D., si domnul Basescu, din partea P.D.-L., liderii P.D.-L. si membrii marcanti ai acestui partid au dus o campanie de prostire si atragere a electoratului de partea lor, de partea candidatului lor. Astfel ca au reusit sa prosteasca electoratul sindicalisti si pensionari si o parte din personalul militarizat si politienesc, printr-o inselatorie – promisiune, promitandu-le tuturor sindicalistilor ca daca vor vota candidatul lor P.D.-L., si mai ales daca voturile vor fi indreptate si la alegerile parlamentare catre P.D.-L. si “ Romania Mare “ ( nu le era drag P.D.-L.-istilor Vadim Tudor, dar stia ca electoratul era indreptat mai mult catre P.S.D. si “ Romania Mare “ la acea data, astfel ca manevra era sa-i atraga pe simpatizanti catre alta tabara formata pe loc, si anume P.D.-L. si “ Romania Mare “, de care conducatorul partidului “ Romania Mare “ cred ca nici nu stia, de aceea s-a mirat si el de cate voturi a primit pentru a intra partidul lui in Parlament, pentru-ca multi sindicalisti, simpatizanti P.S.D., au fost indreptati catre “ Romania Mare “ ), noi P.D.-L.-istii vom privatiza tot si ii vom face fericiti pe sindicalisti, vom face ce vreti voi, sindicalistilor. S-a constatat ca masele sindicale sunt usor de manevrat, astfel ca in alegeri a iesit castigator domnul Basescu, iar in Parlament a intrat si “ Romania Mare “ alaturi de alte partide.
Dar vai, nu degeaba i se spune domnului Boc, “ Sarpele cu ochelari “, pentru-ca vazandu-si “ sacii in caruta “, a inceput sa “ muste “, trecand imediat la fapte, dar nu pozitive si conform promisiunilor, ci a trecut la “ marea privatizare “, militarilor desfiintandu-le multe unitati militare, deci oameni pe drumuri, reducandu-le soldele militare, acum se vrea sa le si taie drepturile speciale de salarizare si pensionare, sindicalistilor le desfiinteaza locurile de munca, iar acolo unde mai sunt la scaderea salariilor, deci a lasat sindicatele cu “ buza umflata “, adica mai rau pe drumuri, politistilor si altor categorii de functionari, taierea sporurilor si altor drepturi salariale, astfel ca au ajuns sa protesteze in strada, si iti pui intrebarea daca este normal sa vezi in strada, in greva politisti? Cred ca infractorii au facut chef mare si au dat de baut P.D.-L.-istilor, pentru-ca domnul Boc si gasca lui a dezonorat Politia romana.
In prezent, militarii s-au ales cu drepturile salariale taiate, cred ca imediat si fara pensii, politistii la fel, sindicalistii pe drumuri, fara locuri de munca, pensionarii cu teama ca dupa ani de munca isi vor pierde pensiile pentru-ca domnul Boc si sleapta lui vrea sa transforme pensionarii in milogi care sa primeasca un ajutor social de mila in loc de pensia de drept cuvenita, iar magistratii sa fie la discretia guvernantilor, adica daca va mai “ legati “ de noi, P,D.-L.-istii va taiem salariile si pensiile.
Cu alte cuvinte, incetul cu incetul vom deveni un popor de milogi, popor care sa stea in strada si sa pupe mana guvernantilor si sa ceara un leu pentru munca depusa.
Cat despre partidul “ Romania Mare “, s-a avut “ grija “, deci nu mai este partid parlamentar.

De Retinut :
- In opinia unor dictatori si mai ales in ideologia unor politici de asuprire a populatiei, se regaseste un punct comun – infometarea poporului – “ pentru-ca numai asa poti sa stapanesti ”, zic ei. Uitandu-ne in zilele de azi, cum poporul geme de foame si de frig, geme de grija zilei de maine, te intrebi daca nu cumva sub “ umbrela “ desfacuta de mai “ “ marii lumii “, ai nostrii guvernanti, ca sa faca pe placul lor, creeaza asa zisele “ crize de chin pentru popor “ , ca sa stapaneasca si sa nimiceasca propriul popor.
Probabil, dar mai mult ca sigur, asta doresc guvernantii, nimicirea poporului roman. De aceea , noii nascuti sunt externati din spitale fara sa fi facut vaccinurile obligatorii, deci sa fie expusi in viitor mai usor bolilor si sa dispara. Este o crima premeditata a guvernantilor nostri. Nu a sesizat nimeni lucrul acesta ?
- Poporul moare de foame iar guvernantii, acuza poporul ca este obez, ca romanii sunt prea grasi, supra ponderali, si ca atare folosindu-se de mass – media audiovizuala cat si de cea scrisa, ( ziaristii ca intotdeauna raman niste cutre, in loc sa scrie de foamea din tara, sa critice guvernul pentru politicile fara rost, ei au devenit slugi credincioase si chiar au devenit propagandisti de partid, pardon, adica ” consilieri ” ), au trecut la “ ofensiva “ cu “ sfaturi “ cu prelegeri, cu emisiuni de genul “ sfaturi pentru silueta ta “, ca sa nu mai manance romanul, ca sa nu mai consume alimente si apa, ci drag popor sa mori mai repede si sa ramanem noi guvernantii peste tara fara popor. Mai oameni buni, nici pe vremea comunismului nu murea lumea de foame si de frig pe strada si in casa, cum se intampla in zilele de azi. Treziti-va romani. Poate ati auzit de poezia care circula “ A inceput de ieri sa cada, cate un roman pe strada “.
Treziti-va romani.
Guvernantii au auzit ? Sunt copii care nu au gustat painea, iar acum guvernantii spun ca aceasta paine romaneasca si gogosile ingrasa.
Painea este data de Dumnezeu pentru a potoli foamea oamenilor, dar vezi vin guvernantii si iti ascunde painea ca sa nu te ingrasi popor !
- Mai poti sa spui ceva in ziua de azi, sa critici sau sa contracandidezi ? NU. De ce? simplu.
Guvernantii au trecut la “ ofensiva “ impotriva familiilor, celor care indraznesc sa critice sau sa candideze pentru functiile in stat, impotriva celor de “ portocaliu “ ( exact ca mafiotii “ ) .
Vezi cazul domnului Alistar de la Transparency International Romania. Pentru cei care nu stiu va amintesc ca domnia sa a inceput sa critice graba cu care trebuia sa se aprobe proiectele juridice ale guvernului. Si hopa, imediat a aparut “ iepurasul “ guvernamental, adica Agentia Nationala de Integritate, ( A.N.I.), care s-a “ legat “ imediat de sotia domnului Alistar, pe motivul ca nu stiu ce nu a declarat in declaratia de avere, si uite asa a “ disparut “ domnul respectiv cu critici cu tot de la televizor.
Alte cazuri mai recente : cazul domnului Primar Klaus, pentru-ca a indraznit sa candideze ca Premier sustinut de toata tara, impotriva “ Sarpelui cu ochelari “ – Boc, acum, domnul Primar Klaus, este cercetat de A.N.I.
Caz si mai recent, cazul domnului Mircea Geoana. Pentru-ca a indraznit sa-l critice pe actualul sef de stat si sa candideze impotriva lui, acum A.N.I. o cerceteaza pe nevasta lui Geoana, pentru nu stim ce probleme…
Ce au guvernantii si presedintele cu nevestele contracandidatilor ? de ce se supara acesti guvernanti “ portocalii “ pe opozantii lor ? Au devenit institutiile statului, cum ar fi A.N.I., “ unelte “, “ portocalii “ cu care sa-si inlature opozantii ?
- “ Reforma “ institutiilor statului : inainte cand iesea un militian pe strada nu indrazneai nici sa-l privesti, acum un politist in strada, nu este bagat in seama, daca e nevoie este si batut, pentru-ca daca politistul incearca sa aplice legea, persoana cu “ probleme il suna pe domnul senator sau deputat, sau pe un guvernant si il da pe politist afara din Politie. Aceasta este reforma guvernamentala la M.I. de azi.
Invatamantul, nu era deajuns ca ajunsese ca din lipsa de profesori, orele sa fie tinute de femeia de serviciu, astfel ca ce s-au gandit guvernantii, dam afara si ceilalti profesori.
Vorba guvernantilor, ce ne trebuie popor educat, las’ ca-l “ educam “ noi.
Armata : stiti cate unitati militare au fost desfiintate ? Stiti ca militarii nu mai au uniforme militare, nu au bani, soldele le sunt taiate, nu au locuinte, dar in schimb li se cumpara armament si avioane la mana a doua si sunt trimisi sa moara pe fronturi straine. Stiti ca militarii romani au cele mai mici solde si pensii din sistemul N.A.T.O. , in schimb camarazii lor din armatele straine au soldele mai mari de cinci, sase ori mai mari decat ale romanilor, iar un pensionar militar strain are pensia mai mare de doua ori decat a avut solda militara in activitate? Stiti ca un militar american primeste o prima de 50.000. de dolari, in functie de gradul militar de la soldat pana la general, inainte de a pleca in razboiul antiterorist ? In schimb la militarii romani le este taiata norma de hrana la plecare, da chiar, ce ei trebuie sa mai manance ?
Medicina romana, odata varful de lance al medicinei mondiale, azi nu avem in spitale nici elementara vata medicinala sau alcoolul sanitar, de medici ce sa mai vorbim.
Treziti-va romani.
- Sa mai continui, hai sa va o spun si pe ultima : de curand aceasta puslama care se numeste Sever Voinescu fost ziarist daca a fost, acum mare propagandist al partidului P.D.L, a afirmat ca trandafirii sunt simbolul comunismului . Pe langa faptul ca este prost dar este si incult. Toata lumea stie ca simbolul era secera si ciocanul, doua unelte ale muncii omului, dar nu erau vinovate unealta muncitorului si unealta agricultorului ca au fost alese de niste ideologi a unei politici proaste. Iar acum apare acest dement care ne face sa iubim trandafirii. Totusi ii aduc aminte dementului propagandist P.D.-L urmatorul vers a lui Florin Bogardo “ Sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii “.
Dementule Sever Voinescu, sa nu uitam sa iubim, asta spune, dar un handicapat ca tine ce sa priceapa.
Treziti-va romani. Uitati ce handicapati si inculti ne conduc.
- Si uite asa am devenit o tara pentru experimentari, poporul a devenit cobai, pentru vaccinurile si substantele chimice pentru agricultura, si vai de capul nostru ce ne mai asteapta.

Treziti-va romani.
Acum guvernantii nostrii, nemaiavand alta ocupatie ( dar cand au ocupatie ), se tin de diversiuni, dimineata si la pranz ies in conferintele de presa doi “ criminali “ ( Seitan si Vladescu ) speriid lumea, spunand ca va taiem salariile, va taiem pensiile, acum va taiem si alocatiile de stat pentru copii, iar seara apare pe postul de televiziune “ criminalul “ cel mare in persoana lui Boc, care spune ca nu vi le taiem acum dar n-o sa le mai aveti.
Ce viata de diversiune ne fac criminalii astia, vai de capul nostru.
Acum domnul Boc, vrea emisiune particulara la TVR, televiziunea nationala, ce crede el, ca se afla in tarile latino-americane, dominate de dictaturi? Deci este un Dictator ?
Cum de nu stie “ marele jurist “ Boc, referitor la un drept castigat, ca principiul Retroactivitatii este unul din cele mai vechi principii cunoscute in Dreptul civil din cel mai vechi drept si anume Dreptul Roman ? Cum a absolvit acest individ studiile de drept, pe valuta, pe branza de Cluj sau pe prezervative?
Ii place tare lui Boc, sa apara la televizor, astfel ca in ziua cand s-a anuntat ca inca un militar roman a fost ucis in Afganistan, el “ marele “ Boc, apare la “ Tema zilei “ sa “ lamureasca “ lumea cum e bine sa muncesti pe degeaba si sa nu mai primesti pensie.
Pana si oamenii lipsiti de scrupule, au putina demnitate si respect, dar acest criminal, Boc, nu a avut putina compasiune pentru militarul cazut la datorie pe Altarul jertfei supreme in slujba omenirii.

Rusine criminalilor, rusine.

In incheiere :

Zilele trecute, o profesoara de Biologie din America, a ucis pentru locul sau de munca,
in Grecia, sindicatele au blocat totul printr-o greva de mare amploare pentru a nu suferi poporul din cauza crizei, dar cea mai tare stire a fost din Turcia, unde un grup de militari activi si in rezerva au pus la cale o rebeliune militara impotriva guvernarii, problema este cat oare o sa mai indure poporul roman bataia de joc a guvernantilor ?

Sa-ti piezi in propria ta tara din cauza guvernantilor drepturile Constitutionale, cum ar fi: dreptul la o viata decenta, sa-ti pierzi locul de munca sau sa muncesti si sa lupti pe front cum este cazul militarilor, iar guvernantii sa nu te plateasca, sa-ti transforme salariul in concediu fara plata, sa muncesti o viata de om iar guvernantii sa te transforme la pensie din pensionar in milog, transformandu-ti pensia de drept in ajutor social, si mai ales sa afli ultima masura a guvernantilor P.D.-L. si U.D.M.R., masura lipsita de orice umanitate, sa desfiintezi alocatiile de stat pentru copii, este ceva imposibil in lume dar este posibil in Romania de azi si maine datorita guvernantilor nostrii incapabili sa creeze ceva bun pentru poporul roman.
( apropo si de U.D.M.R.,, ati vazut la emisiunea “ In limba maghiara “ de pe TVR1, de la Televiziunea nationala, cum primarul si cu alte personalitati din Primaria Sfantul Gheorghe si Consiliul Judetean Covasna, au cerut desfiintarea Poligonului militar si a unitatilor militare din judet?
Cum de toate minoritatile din tara sunt loiale statului roman, exceptie facand U.D.M.R.-ul, vrand sa fie stat in stat?
P.D.-L.-ul de dragul guvernarii va “ vinde “ din teritoriul statul roman altora ? ).

Sa ne amintim dragi romani de trei probleme esentiale, tradate de guvernantii nostrii :
- Pe timpul desfasurarii evenimentelor revolutiei din decembrie, lumea era indemnata sa iasa in strada si sa participe la schimbarea regimului politic, spunandu-se ca dupa reusita, lumea va avea un nivel de trai nemaipomenit. Dar vai, de noi ce pacaleala, cu arma, cu televizorul si indemnuri mincinoase poporul roman a fost mintit si este asuprit de guvernanti, ( mai nou un mod de asuprire, supunerea la taxe peste taxe, iar daca cetateanii de rand nu au cu ce plati, guvernantii P.D.-L au ordonat sa fie executati silit, adica sa le fie blocate conturile bancare prin intermediul carora oamenii isi primesc salariile amarate sau pensiile amarate, fara ca nemernicii de guvernanti sa se intrebe daca acesti cetateni au ce manca cu familiile lor, oribil nu, sa iei banii de paine de la gura copiilor si sa fie varsati in contul impozitelor, bani cu care primarii sa-si plateasca clientela care asfalteaza de trei ori pe zi gropile din asfalt si tot gropi raman ).
- Dupa Revolutie, guvernantii nostrii au promis privatizare si reconversie profesionala, dar vai, pentru-ca privatizarea a constat in taierea fabricilor si uzinelor si vinderea lor la fier vechi, iar reconversia oamenilor a constat in alocarea de cateva salarii compensatorii si asa pacaliti oamenii au ramas fara locuri de munca. Iar cei care au avut curajul sa devina patroni onorabili, deschizand o mica afacere, au fost falimentati, pentru-ca nu cotizau la contul P.D.-L. Rusinos nu ? dar stiu ei guvernantii ce este rusinea ?
- Referitor la militari si politisti si lucratorii din serviiciile speciale, in anii trecuti, erau convocati in adunari ale cadrelor militare, unde li se aduceau la cunostinta ca ar fi mai bine sa treaca in rezerva, primind astfel pensii militare, avand si dreptul dupa aceea sa lucreze in domeniul civil, putand cumula pensia militara cu salariul castigat in urma muncii prestate la noul loc de munca. Dar vai ce pacaleala, dupa ce guvernantii au desfiintat unitatile militare, si dandu-le cateva luni pensia militara de drept cadrelor militare trecute in rezerva, in baza legii conform vechimii in munca si gradului de periculozitate, acum tot ei guvernantii taie pensiile militare, obtinute de militari in baza legilor de drept din Romania, ( mai este stat de drept ? ), si au reusit sa interzica sa mai fie cumulata pensia militara cu salariul. Dragi militari, nu va simtiti nu pacaliti ci fraieriti in mod grosolan de niste nenorociti care in caz de razboi, acestia ar fi primii care ar fugi din tara ? Ce ziceti ?
- Sa muncesti fara salariu, sa se anuleze pensiile primite in baza legilor in vigoare, se concediaza salariatii statului, se mareste varsta de pensionare, daca se poate sa nu mai fie pensionari, sa nu mai fii roman adica sa nu mai ai identitate, si multe altele nenorociri facute de Boc si clica lui de partid PD-L, o sa le uita-ti romani ? Alta stire bomba, se pare ca PD-L-ul a terminat de taiat fabricile si uzinele, astfel epuizand fierul ce s-a gandit presedinta Camerei Deputatilor Roberta Anastase de la PD-L, sa se taie gardul care margineste Parlamentul Romaniei. Pana unde vor sa ajunga PD-L-istii ? sa vanda la fier vechi Romania? Opritii oameni buni pana nu este prea tarziu.

De ce este sarac statul Roman ?

Raspuns simplu, pentru-ca l-au saracit guvernantii, prin vanzarea pe nimic a ceea ce a apartinut Statului, pentru-ca Statul nu poate trai numai din colectarea de taxe si impozite, pentru-ca Premierul Boc urla toata ziua ca trebuie sa plateasca datoriile dinspre Stat catre privati, dar domnul Boc uita sa ii intrebe pe privati de datoriile care trebuie platite de acestia catre Stat si mai ales de evaziunea fiscala, de incalcarea Dreptului muncii de catre privati, acestia angajand forta de munca la “ negru “, astfel ca privatii nenorocesc doua parti dintr-o lovitura, si anume, pe Stat, caruia nu trebuie sa-i plateasca taxele si impozitele, si pe a doua parte pe “ angajati “ care vor avea de suferit la pensionare, avand in vedere “ angajarea “ fara Carte de munca.
- Tot aici trebuie sa subliniez ca institutiile statului nu pot sa-si faca datoria, la descoperirea neregulilor, pentru-ca atunci cand Garda Financiara, Inspectoratul de munca, Directia Sanitara publica, Politia si alte structuri descopera ceva ilegal, ghiciti ce se intampla ? Intervine “ telefonul portocaliu “, si atunci “ se trece cu vederea “ obligat – fortat. De ce ? Simplu, pentru-ca acesti asa zisi intreprinzatori particulari, privati, cu mari sau mici firme private, s-au “ facut “ membrii “ portocalii “ , si care doneaza la Fondul partidului. Asa ca de ce sa plateasca la Stat legal, cand tot legal pot dona la Partid si astfel pot comercializa orice in Romania fara acte de fiscalitate.
- De ce trebuia sa avem acum, un Fond de pensii privat ? Era necesar acum, cand deja contributia la Fondul de Pensii de Stat este slabita ? Va mai vedea cineva acesti bani de la Private Pensii ? sa ma anuntati si pe mine, va rog.
Si iarasi o slabire a contributiei catre stat, prin pierderea celor “ doi la suta “ din impozitele salariale ale oamenilor muncii, procent care prin “ dirijare “ ajung la fel si fel de Asociatii si ONG-uri. Cine controleaza aceste procente, care este destinatia lor, pentru-ca acestea sunt o pierdere la bugetului Statului ? Nu cumva Statul ar trebui sa se implice sa vada ce se intampla cu aceste procente deloc de neglijat?
Oamenii, ar trebui sa cotizeze la Stat si nu la ceva de care habar nu au ce se vor intampla cu acesti bani.
- Statul roman ar trebui, ca si alte State, sa aiba Banci, sa aiba Companii, de pe urma carora sa castige ceva. Dar la noi s-a vandut tot, iar Statul a ajuns sa traiasca din taxe si impozite, ceea ce este foarte putin, pentru – ca noi nu ne putem masura cu Statul Monaco, su alte State multimilionare, care traiesc numai din asa ceva.
Deci atentie Romania, atentie romani la cine ne saraceste oameni buni.
- De ce Premierul si ministrii trebuie sa aiba un detasament de Consilieri, secretari de stat, secretare, soferi si alt personal auxiliar. Sunt chiar asa de prosti ministrii nostrii?
Nici marele om politic Nicolae Titulescu, intrat in istorie Romaniei ca un om deosebit, nu avea atatia consilieri cat au astia din ziua de azi. Deci sunt mai prosti ministrii de azi ?
Ce facem in situatia asta ?

Asadar, dragi romani, militari, politisti, sindicalisti, pensionari si alte categorii sociale, daca vreti ca aceste nemernicii sa i-a sfarsit, atunci la viitoarele alegeri parlamentare, votati cu cine trebuie in asa fel incat P.D.-L.-ul sa nu mai intre in Parlament.
Sa nu uitam niciodata, mai ales la viitoarele alegeri, bataia de joc, umilirea si pacaleala P.D.L-ului, asupra poporului roman. Sa nu uitati romani, indiferent daca sunteti militari sau civili.

Uniti-va fortele si hotarati inlaturarea P.D.-L-ului, daca vreti sa traiti mai bine.

In loc ca guvernantii sa scoata bani din infractionalitatea economico – financiara, contrabanda, evaziune fiscala, licitarea de achizitii publice si lucrari publice la preturi de lux, mai mari ca in U.E., guvernantii PD L ataca salariile si pensiile oamenilor cinstiti, care au muncit la Stat cinstit si si-au platit taxele si impozitele la timp, adica deja erau oprite pe Statul de plata sau de Casa de pensii.
Dar cum sa supere clientela politica, pentru-ca clientela in loc sa castige cinstit, sau sa plateasca taxe si impozite, mai bine clientela plateste donatii si spaga in contul PD L. Cate firme cu patroni membrii PD L au fost controlate? Niciuna. Normal, nu?


ATENTIE:
- nu uitati, cum inainte de alegerile trecute PD L-ul vota in Parlamentul Romaniei marirea salariilor cu procente extraordinare, acordarea sporurilor normale de drept, marirea pensiilor cu 50 %, crearea de locuri de munca, Iar dupa Alegeri, adica acum in prezent ce se intampla ? In urma guvernarii proaste, fara un Program de guvernare consistent, au bagat Romania in criza, oamenii sunt chemati la munca fara plata ( zilele fara plata ), amenintari cu desfiintarea locurilor de munca ( atentie vezi promisiunile din campania prezidentiala Basescu si PD L ), vor sa taie salariile si pensiile, deci promisiunile si nivelul de trai decent s-a dus, cu alte cuvinte vom deveni cersetorii europei.
Dar stati sa vedeti ce vi se pregateste romani ?
- Acum taie tot PD L-ul si UDMR-ul, salarii, sporuri, pensii, iar la anul pe motivul “ cresterii economice “ vor incerca sa dea inapoi, dar atentie cum spuneau sarlatanii de Boc, Seitan, si Vladescu, nu tot, ci atat cat este necesar ca sa fure mintile romanilor ca de, se vor pregati de marea campanie electorala pentru alegerile parlamentare, locale cu trimitere la cele europarlamentare si prezidentiale.
O sa uitati romani, mizeria de azi, iar o sa cadeti in plasa lor, in capcanele electorale ?
Atunci chiar ca suntem prosti. Scuzati-ma, dar nu pot sa ma abtin.
O sa uitati romani Prezidentiala si Guvernarea de pana acum, cu “ Rapirea din Seray”, ( ce diversiune ), o sa uitati “ gripa aviara “, “ gripa porcina “, “ criza economico-financiara “, cu alte cuvinte diversiuni ca sa distraga atentia poporului roman de la incompetenta guvernarii PD L – UDMR, instabilitatea politica, sociala, pierderea unor drepturi constitutionale si sacre cum ar fi dreptul de a fi mama ?
O sa uitati romani ?
Treziti-va precum spune asa de frumos imnul nostru national
“ Desteapta-te romane “.


In aceste vremuri grele, nu pot sa inchei fara sa-mi aduc aminte de cea care a fost Prima doamna a Argentinei, Maria Eva Duarte de Peron, cunoscuta ca Evita, si de cantecul ei de suflet,
“ Don’t Cry for Me Argentina “ ,
cantandu-l cu lacrimi in ochi, sperand sa aline suferintele poporului argentinian :
“ Nu ma plange Argentina, adevarul e ca nu te-am parasit niciodata… “.

Romance si romani, putem canta si noi, macar in sufletele noastre astfel :

“ Nu ma plange Romania, adevarul e ca nu te-am parasit niciodata… “.

Si nu te vom parasi ca sa facem pe placul lui Basescu, Boc si sleapta lor de guvernanti incapabili.


In incheiere doresc sa imi cer scuze daca am deranjat pe cineva de ceea ce am scris, dar cred ca ar trebui sa ne uitam la noi civilii si dupa aceea sa criticam pe altii din alte structuri, si mai ales sa avem grija sa nu cadem in capcana intinsa, de a ne certa intre noi “ breslele “ pentru a face deliciul celor care doresc acest lucru, ca sa se uite de neajunsurile din tara si mai ales de neputinta guvernantilor in a face ca in Romania sa se traiasca decent macar ca inainte de 1989, cand avei unde sa inveti, primeai locuinta si aveai dreptul sa devii proprietar pe locuinta, aveai unde sa muncesti, aveai un salariu decent, deci munca depusa era platita, aveai o masina personala, aveai multe si bune, mai ales demnitatea de roman.

Sa ne ajute Dumnezeu.

Cu deosebita stima,
Medic primar,
Dr. Axinia Hera.
Absolventa de Medicina, Drept, medic de zi cu zi, si doctor in Managementul sistemului medical in situatii de criza si razboi, avand si gradul militar in rezerva de Locotenenta de medicina militara, ( am executat serviciul militar Termen Redus, obligatoriu, scoala de ofiteri in rezerva ).
( ca sa stie guvernantii cu cine stau de vorba).

Scuze pentru eventualele greseli gramaticale, dar la cat am scris, nu mai am timp sa corectez, pentru-ca vin nenorocitii de guvernanti peste noi, si trebuie sa ii oprim inainte de a distruge Tara si neamul romanesc, si mai ales atentie, culoarea rosie din text nu este “ culoare politica ” ci culoare de avertizare dragi romani .

Multumesc, tuturor acelora care au avut rabdarea sa citesca si mai ales celor care gandesc cu buna credinta.