21 mai 2010

Spanzuratii pe conducatori !!!

Nu inteleg de ce tipa Basescu la mine.
De ce ma ameninta ca intra Romania in colaps.
În ceea ce mă priveşte, ţara mi se pare în colaps dintodeauna. De când m-am născut.
Comunistii, nu stiu cum se facea, dar nu se ajungeau fara sa ne ia la contract porcul din cotet. Erau stapani pe livada noastra, pe cazanul cu tuica, pe orataniile din batatura.

Pe capitalisti i-am primit cu bucurie generoasa, aproape nefirească.Trezirea din reverie m-a dus in primul colaps. In dificultate a fost tara si la mica privatizare, si la marea privatizare, si dupa ce am scapat de primul FMI, si cand duduia economia, si cand cautam luminita de la capatul tunelului, pe care vad ca n-am mai gasit-o. Va fi fiind, probabil, lumanarea de la capataiul parintilor si bunilor nostri.

Si-acum aud ca Romania se duce fix în faliment.

Iar Traian Basescu ma solicita sa fiu solidar nu stiu cu cine, sa dau 25% din leafa mea, 15% din pensia mea.

Ma uit la Basescu si nu seamana a om aflat in criza. Nici Guvernul sau Parlamentul nu sunt in criza. Nici miile de hectare de vile nu-s crizate.

Dar, defectul meu, am avut ochi de vazut si urechi de auzit.

- Da. Aparatul de stat este urias. Dar nu populatia l-a făcut urias.Voi, clasa politică, l-aţi transformat în monstru.

- Dacs exista un monstru care capusează mediul privat, acela nu este profesorul, doctorul, inginerul, functionarul public; monstrul care a incalecat tara asta sunteti voi, clasa politica. Si pentru ca sunteti la putere peste tot, voi, PDL, sunteti grasul care l-a incălecat pe slab! Cu contributia anterioara, in ordine procentelor de reprezentare in structurile politice, a PSD (30%), a PNL(15%), a UDMR (6%) etc... Ati devastat Romania cum nici popoarele migratoare n-ar fi reusit. Si-apoi ati calarit tara, ati luat-o sub asuprire. Nici nu mai poate respira, de cata clientela i-ati varat pe gat.

- Ati spart institutiile statului nu pentru ca asa era necesar, ci pentru ca va trebuiau posturi de conducere pentru clientela de partid.

- Ati creat institutii noi nu pentru ca nu functiona statul fara ele, ci pentru că ati avut un mofturos caruia, fiindca i s-a nazarit sa fie mare director, mare presedinte, i-ati fabricat o institutie.


(Vila lui Adrian Nastase din Zambaccian)

Si nu v-a ajuns: an de an, legislatura de legislatura, ati mai creat alte structuri; ati adus directori noi, ceilalti au ramas în sistem.

- Nu populatia ocroteste faradelegea in tara asta, ci voi, cu cercurile voastre de interese cu tot.

- Nu populatia a votat pensii de 370.000.000 lei vechi. Si venituri de 100.000 de euro pe an, de la stat.Voi, clasa politica, ati facut-o: in guvernele formate din partidele voastre, in parlamentul format din partidele voastre, iar legile le-a promulgat... institutia presedintelui Romaniei.

- Nu mama - mare din pamant a distrus industria, a vandut petrolul si rafinariile, a taiat padurile si a manarit pamanturile. Ministere conduse de voi, clasa politica, au facut-o. Prefecturile voastre, consiliile judetene ale voastre, primariile voastre.

- Nu populatia a prapadit banii statului – sute si mii de miliarde de lei, munti de bani- pe licitatii trucate, pe lucrări proaste, inutile, pe sosele cu gropi, pe autostrazi care inghit bani cu ghiotura, ci primarii vostri, ai clasei politice; consilierii vostri, ai clasei politice; miniştri vostri, ai clasei politice.

- Nu populatia a organizat doi ani intregi de dantuieli, de parcă venea sfarsitul lumii. Voi, clasa politica, ati făcut-o. Pe banii cui?!! Pe astia pe care-i tăiati azi de la pensionari!

- V-ati construit un aparat urias de represiune: ministere, agentii, deconcentrate conduse de voi si clientela voastra politica. Prin ei, controlati tot, terorizati institutiile mai ceva decat politia politica a lui Ceausescu.

- Nu populatia se afla in AGA si CA din companiile si bancile de stat, platite, am vazut, regeste, ci voi, clasa politica.

- Nu populatia a stricat tara asta la fiecare patru ani, ci voi, clasa politica. Cum ati venit, ati distrus tot ceea ce a făcut guvernul de dinainte si ati luat-o iar de la zero. Si-apoi, ati rostogolit vinovatii intre voi, partidele politice, de parcă ati fi jucat ping-pong cu Romania.

Dati-va afara intai pe voi si clanurile voastre si-apoi sa v-atingeti de parintii nostri!

Si veniti, acum, sa ma trageti de urechi pe mine. Sa ne trageti de urechi pe noi, ca se duce Romania de rapa.

Vreti s-o scoateti din criza pe spinarea somerilor, a pensionarilor şi a bugetarilor de execatie, cei care va tin in spate alesii si numitii, in functiile de conducere.

Ce ce curaj? Cu ce moralitate?

Pana sa va atingeti de pensionarul ala slabanog, de profesorul care v-a pus creionul in mana, restructurati-va intai pe voi!

Dati-va afară si in şomaj pe voi, pe oamenii vostri, ai clasei politice, si dupa aceea scuipati pe noi.

Dupa aceea umblati la salariile si pensiile necajite.

După aceea sa-l certati pe batran ca mai are indrazneala sa traiasca sa duca Romania-n faliment, cu venitul lui... gras, de 500 sau 600 de lei.



1.Daca nu sunteti capabili sa comasati sau sa desfiintati institutiile de pomana create de voi, clasa politica, macar reduceti numarul de directori. Aveti o droaie de sefi. Ati umplut tara de sefi. Pe ei dati-i afara intai si dupa aceea ajungeti la pensionar. Sau la doctor.

2. Trei sferturi dintre directorii vostri pe care i-ati instalat, mot, in institutiile bugetare, au afaceri acasa. Fac afaceri cu banul public. Dati-i pe acestia afara! Nu ei să mănânce cu două guri, si de la firma lor grasa, si de la buget, iar altul sa crape de foame!

3. Luati-va clientela politica din toate AGA si CA-urile companiilor de stat, de pe langă primarii, consilii judetene si ministere. Aveti deja directori acolo, există specialisti.

4. Dati-va afara consilierii de la birourile demnitarului. De ce ati crede ca ei sunt mai putin paraziti pe buget decat profesorul?

5. Dati-va afara consilierii de pe lânga ministri, secretari de stat, subsecretari de stat, primari, prefecti, presedinti de consilii judetene, catel, purcel, directori generali, din companiile de stat, din parcurile industriale.

6. Incetati sa mai capusaţt ministerele (primariile, consiliile judetene) cu clientela pe care o serviti cu miliarde de euro.

7. Voi, clasa politica, ati creat si intretineti evaziunea fiscala si munca la negru. Oamenii vostri, ai partidelor,iîi protejeaza. Ii apara de functionari, sa nu-i descopere. Ii apara de lege.

8.Dupa ce veti face toate astea, abia atunci sa aveti indrazneala sa va legati de batranii acestei tari.
Asta este Romania, dle Basescu. O stiti, o cunoasteti, dar nu indrazniti sa va apropiati de clanuri. Dar va este la indemana sa-i jupuiti de vii pe batrani. Sunt inofensivi. Ascultatori. Mult prea blajini. Tacuti. Loviti-i cu nadejde! Ei nu tipa!

Mesaj primit de la prietenul meu Victor .